Gakkō no Kaidan [学校のカイダン / “The Girl’s Speech”]

Episode: 10 Channel: NTV Original Run: January 10, 2015 – March 14, 2015 Cast:  Suzu Hirose as Tsubame Haruna, a highschool girl Ryūnosuke Kamiki as Kei Shizukui, a speechwriter Writer: Tomoko Yoshida Oh my….lama gila x layan drama highschool japan. As usual drama jepun kan selalu sangat bersemangat & setia waja gitteww…haha. Drama ni bawa isu berat

Ex Girlfriend Club [구여친클럽 / Guyeochingeulreob]

Episode: 12Channel: tvNOriginal Run: May 8, 2015 – June 13, 2015Cast:  Byun Yo-han,Song Ji-hyo, Lee Yoon-ji, Jang Ji-eun and Ryu HwayoungWriter: Lee Jin-mae First of all…let see on the star list: Byun Yo Han from Miseang with Song Ji Hyo and Lee Yoon Ji. Drama mengisahkan Kim Soo Jin (Song Ji Hyo) yang merupakan producer yang berdepan dengan kebankrupan

Angry Mom [앵그리맘 / Aenggeurimam]

Episode: 16Channel: MBCOriginal Run: March 18, 2015 – May 7, 2015Cast:  Kim Hee-sun, Kim Yoo-jung, Ji-soo and Ji Hyun-wooWriter: Kim Ban-di Drama mengenai ahjuma yang dahulunya bekas gengster sekolah, bila dapat tahu anaknya kena buli dan takde tempat untuk tegakkan kebenaran secara legal, bertindak masuk jadi budak sekolah. Ok..this drama is good…and please do sequal…maybe after few years, sang tea dah jadi

Owh UKISS sudah ‘verified’

Dah hampir sebulan meninggalkan twitter dan personal FB….hohoho…survive jugak aku tanpa ada twitter dan facebook. Makin jimat bateri telefon aku…hahaha. Sungguhpun ketinggalan kereta api sikit dengan perkembangan semasa, not to mention i miss out all my favourites artist and friends updates, tapi insyaAllah beri hikmah kepada perkara lain…hehehe. A bit weird tho…i don’t have place