#GiveawaySpree Round 2: CNBLUE Sock

With regard to some response received while conducting Round 1 #GiveawaySpree, let me have a little rant here πŸ™‚

First of all, the purpose of this giveaway is mainly to make me happy. Yes, it sound so weird, but it make me happy when knowing other people happy after received gift from me, isn’t it? It also make me really really really really really happy when I do my online shopping..kekeke… <Kids, don’t do this if you still not earn your money by yourself..keke> now you know why this giveaway make me so happy right..keke

Yet, I also cannot just simply give out thing. Since i love the concept of ‘people should do or work to get what they deserved’, i guess it’s acceptable to set some rules.

We have new rules since #InfiniteGiveaway that the winner should contact me in 24 hours or else i will do another draw (a.k.a giving other people the chance to win). I purposely won’t tweet directly (@mention) or contact the winner with whatever other means, so that only people who alert with my blog update or my tweet deserve to win these giveaway. Fair isn’t it? In case of you being away from internet, it’s probably just not your lucky day, but we still have more giveaway to win right πŸ™‚

So now back to our giveaway, round 2 is CNBLUE Sock; and we will have 4 winner πŸ™‚

WHAT YOU SHOULD DO TO WIN?

1) LIKE MY FACEBOOK PAGE

2) FOLLOW MY TWITTER

Ini cara paling mudah untuk tahu segala update (atau tips) berkenaan #Giveaway ini. Segala perubahan peraturan yang diumumkan melalui twitter ini adalah sah pada bila-bila masa πŸ˜‰

Nota: Pihak penganjur tidak bertanggungjawap jika berlaku sebarang penderaan mental dan gangguan emosi apabila peserta melaksanakan tugasan kedua ini..kekeke

3) LEAVE YOUR FB & TWITTER ID IN COMMENTS BELOW

Please do this first so I can easily mark your point

Contoh:

Twitter: @kevinwoo91

FB: hurulcute <–the one you use for requirement 5 & 6

 

HOW WILL YOU GET POINT/CHANCE?

4) KONGSI LINK ENTRY DI TWITTER. 1 point sehari, maksimum 3 point untuk 3 tweet berbeza. (Optional)

Maksudnya,peserta boleh kongsi link di twitter banyak kali, 3 tweet berbeza pada 3 hari berbeza akan dapat 3 point. Jika 2 tweet sahaja akan dapat 2 point. Kalau malas nak tweet, xpe no problem..tapi tak dapat point la…Arraso?

Contoh:

Day 1: Owh..nak menang stokin CNBLUE.. boleh pakai utk lap lantai.. LOL http://hurulaini.net/giveawayspree-round-2-cnblue-sock/ via @hurul_aini

Day 2: Tidur dengan sock Jonghyun mana tahu nanti boleh mimpi dia..join giveaway ni nak menang πŸ™‚ http://hurulaini.net/giveawayspree-round-2-cnblue-sock/ via @hurul_aini

Twitter kamu mestilah public (unprotected) sehingga tamat pusingan ini dengan minimum 30 followers. Tweet mesti ada mention @hurul_aini di hujung tweet. Tweet mesti berformat status biasa, direct mention atau ReTweet tidak akan mendapat sebarang point.

5) KONGSI LINK ENTRY DI FACEBOOK. 1 point sehari, maksimum 3 point untuk 3 share/status update berbeza. (optional)

Set as public, or tag my name so i can easily find. (Yes, i copy paste from previous giveaway entry…LOL)

Jangan segan-segan untuk add saya kat Facebook. Facebook tu memang untuk aktiviti blog semata-mata, tak berapa aktif pun…hehe.

Sama juga macam requirement 4, kalau saya dapat jumpa status korang tu dapat la point. Satu point untuk satu link share sehari, maksimum 3 point.

Untuk mengelakkan anda ditanda sebagai spam oleh rakan-rakan anda, manfaatkan jarak masa 2 minggu pusingan ini untuk share 3 kali πŸ™‚

6) Jawap ‘Explore The Blog Questionnaire’ untuk dapat lebih point/chances untuk menang.(Optional)

Cari jawapan bagi soalan di bawah di dalam blog ini. SEND YOUR ANSWER USING FACEBOOK MESSAGE [MY FACEBOOK LINK, MESSAGE ME HERE]. Please do not reveal your answer in public, posting your answer in this blog comment section, the Facebook wall or posting to twitter will get automatic disqualified (regardless answer wrong or right).

Question:

  1. Namakan 2 lagu CNBLUE yang lirik-nya pernah dikongsikan/di-post di blog ini
  2. Siapakah yang menghantar biskut CNBLUE kepada saya?
  3. Berikan tarikh entry “Introducing to… CNBLUE”.
  4. Apakah nama lagu yang pernah digunakan untuk parody oleh A.N.Jell, yang ada di-postkan di blog ini?
  5. Namakan nama drama salah seorang ahli CNBLUE yang pernah dipromosi di dalam blog ini.

Jawap satu soalan betul dapat 1 point, kalau dapat jawap semua boleh dapat full-mark 5 point.

7) Buat post/entry khas mengenai giveaway ini di blog anda dengan link kepada entry ini. (Optional)

2 mata untuk entri promosi di blog anda. Sila tinggalkan URL entry anda di bahagian komen.

~ ~ ~

Kalau dapat 3 point untuk tweet, 3 point untuk FB share, 5 mata untuk questionnaire dan 2 mata untuk blog entry, retinya nama korang akan tersenarai 13 kali. Apapun, semua requirement untuk dapat point adalah optional, terpulang kepada usaha korang nak menang. Pemenang akan dipilih melalui random generator, macam yang lepas-lepas.

THIS GIVEAWAY WILL END ON 26th DECEMBER 2011 11.59pm (MONDAY). I will release qualified participant (like previous give-away) in case i’m missing any name or miscalculate points, and giving 24 hours for anyone to argue.

Winner draw will be done after this, and once the winner name are announce in this blog, you are given 24 hours to contact me via twitter or else we would do second draw. The process continue until we find winner.

Pemenang yang paling awal hubungi saya berhak memilih stokin yang mana dia mahu menang πŸ™‚

Prize will only be deliver to MALAYSIA address only (postage charge to Brunei, Singapore & Indonesia is super expensive!!!). Hadiah mungkin akan dihantar selepas tamat semua pusingan #GiveawaySpree atau lebih awal jika saya free…kekeke.

Dukacita dimaklumkan, pemenang-pemenang giveaway terdahulu seperti tersenarai di bawah tidak akan dipilih untuk memenangi mana-mana hadiah lagi πŸ™‚

1) Kontest Love Ya / SS501 Destination album

2) Kontest Ad Hoc 80000

3) Giveaway novel Bening Merah Jingga

4) Giveaway U-Kiss’ Neverland

5) Giveaway Infinite’s Paradise

So apa lagi…sila mula sekarang ^____^

25 thoughts on “#GiveawaySpree Round 2: CNBLUE Sock

    1. byk benda boleh buat utk dpt lebih point…tp semuanya optional kecuali the first 3…so boleh skip mana2 yg x mau buat…tp chances makin kurang la..hehe πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *