Shopping spree for giveaway spree?

Annyeong…

Kita ni kan…dalam zaman canggih boleh shopping dengan klik di hujung jari…hohoho….jadi sangat mudah rambang mata dan sedar tak sedar shopping melampau-lampau…hahaha.

Asalnya nak beli ni je:


2 bottle of Etude Moistfull Soothing Gel, 2 set of Etude Moistfull Soothing Cream with mini soothing gel & 3 travel set (soothing skin, lotion & cream)

Best beli barang Etude direct dari Korea, sangat murah compare dengan Etude House kat Malaysia..tak tahu la kalau yang Spring Kuching branch ni yang mahal sangat. Tapi pastinya aku beli 2 kotak Soothing Cream with mini soothing gel tu sama harga sekotak beli kat Etude House Kuching. Soothing gel pun berganda murah, tapi kat sini macam asyik takde stok je.

Dan nak jugak la cuba toner & lotion Etude, so beli la yang kecik-kecik tu…hoho. Satu yang aku suka barangan Etude ni, semuanya ada sijil pengesahan 100% organik, jadi kita boleh gunakan tanpa was-was. So far cream & gel dia pun memang ngam dengan muka, so rasanya akan mula bertukar ke produk Etude la…hohoho.

<apasal jadi macam review Etude plak…lol..bianhe bianhe>

Aku pun nak jugak cuba produk Holika holika ni, mana tau kulit boleh gebu macam JungShin…keke. Lagipun kira murah jugak la kan plus freebies yang banyak tu. Paling best dia bagi mask free yang ada muka buah hatiku yang 4 orang ni..hehehe.

<aku punya pattern shopping dah berubah dari shopping album & baju kepada shopping skin care eyh..hoho>


city hall ost for my friend

As usual i will order some music album. This time my friend want this City Hall OST. Funny that this OST album is now rare album, thus really expensive. I also wanted to buy Timeless album (Xiah Junsu & Zhang Li Yin) tapi out of stock la plak.

Dan berkenan pulak dengan korean merchandise yang berikut…hoho:

uncang…for me dan nak bagi ngan kengkawan 🙂 sangat cantik & suka kualiti kainnya
Bookmark

Jadi yang kat atas-atas ni untuk aku sendiri dan nak bagi kengkawan la. Ntah macam mana plak tetiba rasa gatal nak beli benda berikut dan terlintas plak nak buat giveaway spree:

korean phone strap, key chain & magnet. Asal nak beli phone strap style patung yg mcm magnet tu..tapi aku salah order kot…dapat gong semua…huhu
cnblue & Super Junior sock..dapat satu sock beast free…weehee
Holika Holika Travel Set

Urmm…tu je la kot…and you will be suprise if know how much i spent this time…LOL.

Tujuan nak buat giveaway spree nanti kira sebagai penghargaan untuk yang dah pernah join #NeverlandGiveaway & #ParadiseGiveaway tapi tak menang apa-apa. So kali ni banyak lagi orang boleh menang…hohoho…

So korang nak tak? nak tak? sila reply…sila reply…kekeke.

Yang tak minat kpop pun boleh join sebab ni merchandise comel-comel. Ada produk Holika Holika dan maybe nanti bagi jugak Etude travel set tu jugak kot…ntah, tu nanti fikir…hoho. Aku pun masih ada jugak baju Evisu U-Know yang customer tak jadi beli dulu..hampeh ko buat penat aku beli.. rasa nak bagi je dari simpan jadi khazanah..huhu

Tapi lately agak busy la…tengok la bila aku boleh mula…huhu.

p/s: lama aku tak tulis pepanjang cemni…hoho

p/s lagi: sapa rasa macam nak order merchandise kat atas tu boleh je order dari aku…gatal je rasa nak beli lagi..lol

Soredewa, Ja Ne

^_______^

33 thoughts on “Shopping spree for giveaway spree?

    1. if nak tau korean price..kan ada website Etude kr…diorang ada list out price…tp kena pepandai tekan link hangul la..hehe

          1. Alaa…kmk ruk balit kuantan..mun gik masih kat kch tek kan dapat meet up jak tuk beli evisu tshirt ya.. bp harga tshirt ya oo??

          2. ^-Zaharah,
            kmk pun xda d kch nek tok…baju ya rm65 mun meet-up berik 🙂
            klak ktk balit kch klak kontek la k 🙂

  1. nak nak! mesti lah nak.

    oh btw boleh kirim kirim eh? etude house sini kat penang mahal. sebenarnya kat malaysia kut? sekali member dapat hadiah dari korea barang etude house tgk rupanya murah sungguh dekat sana.

    1. boleh jugak if u nak beli…i baca kat etude philipina…diorang cakap memang most south east asia memang jual dengan mahal…diorang antara yg termurah after korea la…hoho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *