ETUDE House now in Kuching

Annyeong

 

Dalam 2 minggu lepas, sewaktu jalan-jalan kat The Spring agak terkejut bila tengok tetiba ada Etude House ada dibuka di sini. Comel plak tu dia punya kedai. Kat The Spring ni memang sudah ada Nature Republic & The Face Shop; sekarang ni masuk pulak Etude House…memang berkembang sayap kosmetik dari Korea kat sini…hoho.

Hari ni kebetulan survey dan nak cari moisturizer, dan bila singgah kat Etude ni macam ok plak product dia…hoho. So try la beli Aloe Moistfull soothing cream ni, with small size soothing gel inside. Actually suka dengan Soothing Gel, tapi xde stok so ambil je la cream ni…hoho. Yang best-nya, bila bayar, banyak plak freebies yang dia bagi iaitu 3 sample BB cream, wet tissue, cutton buds dan beg Etude pink yang cantik ni…hoho.

Aku belum mula pakai lagi, so x dpt komen ok ke tak…tapi macam banyak geng2 dah try product Etude kan…hehe. Macam not bad la…hoho.

And yang BB cream tu…aku x reti la nak pakai cemner…ada sesiapa pernah cuba?..bila nak apply eyh?…lepas pakai toner & moisturizer ke? Sebaiknya pakai waktu malam ke awal pagi?…hoho

p/s: ntah tetiba buang tebiat buat post cenggini…lol

 

 

2 thoughts on “ETUDE House now in Kuching

  1. Salam Hurul-chan!
    BB Cream tu guna as foundation – so waktu nak berjalan, nak pi kerja – pakai lah~ πŸ™‚ Lepas pakai toner dan moisturizer, then BB cream, then baru apply compact powder. Lihatlah perbezaannya. Etude House BB Cream is apparently the best. Since it blends with my skin color well. So, try first lah. Takut ni tak sekata dengan tone kulit – nanti nampak macam bedak yang menempek! Dah jadi badut lah pulak. Bestnya BB Cream ni tak yah pakai banyak sangat. Just sebesar kacang tanah – tepek kat pipi kiri, tepek kat pipi kanan – tepek kat dahi sikit – dan sapu rata. *failllls ni ambe nihhh kalau bagi solekan* but kurang lebihh lah macam itu penggunaannya.. hehehe!

    Tapi lepas pakai, jangan lupa cuci muka bersih-bersih sebersih-bersihnya ye! Hehehee!

    Ok, sekian terima kasih πŸ™‚

    1. ETUDE kat Penag je ada, kt kedah belom masuk… wana pon pkai BB cream je, tak pakai bedak, sbb kehalusan BB cream tu pon dh nmpak cam bedak… tp klo letak bedak bila dia serap, nmpa flawless la kejap muka ni…hahaah… kat ETUDE ritu smpt beli eye-shadow cupcake, comey sgt!
      @Shee: betul tu, takyah pakai byk2, wana gne yg NUTRIMETICS kaler pink! muka pon nmpak pinky bla pkai…hahaah… penangan korea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *