Hadiah dari Hyun Bin

Salam.

Cik Senah dan Cik Kiah sekalian, jangan dengki ya…tips pertama nak dapatkan hadiah dari orang tersayang yang jauh di mata ~~> pergi la order sendiri, kalau tau no kad kredit hubby, isi je ikut suka hati..lepas itu letak la note sendiri…wakaka. ***LOL…x boleh blah…aigoo, kidding, kidding… ni la bila buang tebiat otak tak betul, suka suki je guna nama hyun bin….wakaka.

Alhamdulillah, sampai gak mp3 ni…ambik ko, skali datang 16GB. Setelah menimbang budget dan faktor-faktor sekeliling, akhirnya ambe pilih jugak Cowon iAudio9. Beli direct je dekat Amazon.com (first time juga), lepas survey2, lagi murah dari beli direct kat Korea, walaupun asal kejadian menatang ni dari Korea gak…hohoho. Lain la kalau memang pergi beli kat Korea sana, murah kot…hohoho.

Pilihan bukan hanya semata-mata kerana ‘Made in Korea’. Tapi sebab ‘made in korea’, kita memang tahu betapa canggihnya gadget-gadget dipakai orang sana kan. Kalau dalam drama, miskin-miskin pun pakai HTC atau iPhone…hahaha. Benda ni, bila pakai baru rasa kelainannya, payah nak explain in words.

Sedikit review gambar:

Datang dalam bekas yang comel, bekas boleh re-cycle jadi pasu, cawan atau bekas pensil^^
Preview lagu
Library list…boleh tengok setiap file, senang lagi nak pilih lagu mana kalau x berkenan lagu pilihan suffle
sound effect preset

Satu pasal gadget ni, memang payah nak faham, kena rajin-rajin godek…kalau tak boleh mati kutu tak reti pakai. Button limited je, guna arrow je untuk berubah command. Tapi tu yang buat ia jadi sangat simple.

Kepada yang memang 24 berkerja sambil dengar mp3, memang digalak cari mp3 yang bagus kualiti audio. Kalau cari review, cari la yang jadi pilihan hati orang-orang ‘Audiophile‘ (tajam pendengaran) dah kata okay. Orang Audiophile biasanya boleh beza antara mp3 320 bitrate dengan FLAC audio..hohoho. Atas faktor inilah, COWON menjadi pilihan hati ambe.

Salah satu kelebihan COWON ni ialah sound effecet from 39 JetAudio presets. Hohoho…ambe pun tak reti apa ke benda, tapi tadi testing guna lagu Jungmin Not Alone instrumental, tukar-tukar sound effect, nak bunyi lebih bass, classic, crystal clear atau bunyi dalam hall, macam-macam ada^^

Tadi ambe copy paste je koleksi lagu dalam laptop ni, sekejap je dah copy sampai 10GB…wakaka. Sambil taip entry ni cuba dengar, banyak rupanya lagu ambe tak dengar lagi…lol.

Petang tadi, kononnya ambe nak pergi beli mouse & USB drive, last-last usha headphone je lebih…wakaka. Alang-alang ada mp3 audio bagus, headphone pun kena okay gak. Ambe asal plan nak beli headphone yang sama dengan Gil Ra Im yang warna hijau tu (try la cari balik dalam Secret Garden). Kalau beli kat Korea lebih kurang rm70. Kat sini ada gak brand Zumreed tu, tapi lain bentuk…hahaha. Last-last, atas recommend orang kedai, ambe ambik je SkullCandy. Rasanya dulu Kimchi ada recommend dalam blog dia, memang not bad rrr…hohoho.

Soredewa, Ja Ne~

5 thoughts on “Hadiah dari Hyun Bin

  1. wakaakakak gile takleh blah.. adehhh.. tersedak HyunBin kat Korea tu LOL..

    ehemm.. Jungmin gak menjadi pilihan utk preview ye, kekekek.. mcm best je, berapa beli wehh??
    aku nye 4gb pun isi x full lagi ni.. lagu omputih,kpop,jpop n taiwan sume dah masuk dah..

    skullcandy ko beli brp ah?? kat sini ada tp imitation punye la rm30-rm50++ punye.. tskk..
    nak beli kat kl malas plak nak redah klcc tu..
    misi aku nak dptkan headphone beats by dr.dre.. pergghh kalau dpt best tuuu.. puas hati..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *