Kontest Lirik Melayu Love Ya

Annyeong minna san….

I become crazy again…lol. Tiba-tiba terinspirasi dari komen ‘Cinta Baby‘ yang request untuk lirik lagu SS501 dalam bahasa Melayu, saya dengan ini mengadakan satu lagi pertandingan iaitu pertandingan Lirik Lagu Melayu SS501 ‘Love Ya’.

Cara pertandingan:

1) Buat lirik penuh lagu Love Ya dalam bahasa Melayu. Terjemahan lirik perlu sepadan/bertepatan dengan makna lagu, namun masih mengekalkan kretiviti sebagai lirik lagu. Terjemahan berdasarkan lirik bahasa korea amatlah digalakkan, namun terjemahan berdasarkan lirik english juga diterima. [Lirik lagu boleh rujuk sini]

2) Post-kan di blog anda lirik lagu tersebut dengan link ke page ini. Kemudian, tinggalkan permanalink page anda di ruang komen di bawah.

– Promosi untuk kontest ini tidak diwajibkan, tapi boleh menjadi bonus.

– Lirik yang dibuat dalam bentuk video (hardsub); imej poster dan lain-lain media menarikΒ  juga boleh dikira sebagai bonus. [Tidak WAJIB]

– Penyertaan awal juga boleh dikira sebagai bonus.

– Jika tiada blog, boleh post di tumblr, Note Facebook atau di thread GO Forum (akan dibuka mengikut pemintaan).

3) Tarikh tutup penyertaan ialah pada 18 Julai 2010. Permanalink lirik anda mesti diletakkan di ruangan komen ini sebelum jam 11.59pm 18 Julai 2010.

HADIAH:

ALBUM SS501 – DESTINATION – NORMAL EDITION

HANYA UNTUK 1 PEMENANG

(KALAU PEMENANG DAH ADA ALBUM NI, MUNGKIN BOLEH MINTA TUKAR DENGAN ALBUM LAIN YANG SETARA HARGA, mungkin tiada poster)

PENGADILAN/PEMILIHAN PEMENANG:

– KEUTAMAAN KEPADA LIRIK LAGU YANG PALING MENARIK, KREATIF, TETAPI MENGEKALKAN MAKSUD SETIAP BARIS

– JIKA TERDAPAT LIRIK YANG HAMPIR SAMA, PESERTA AWAL AKAN DIBERI KEUTAMAAN

– PEMILIHAN PEMENANG AKAN BERDASARKAN KRITIKAN/KOMEN DARI PEMBACA; DAN KEPUTUSAN AKHIR DI TENTUKAN SAYA

– Keutamaan kepada ahli GO Forum dan pengkomen sedia ada blog ini. Hadiah akan diposkan ke alamat Malaysia sahaja (Brunei, Singapore atau negara lain mengikut budi bicara)

NOTA:

– Pengumuman pemenang kemungkinan pada akhir Julai. Album akan dibeli selepas keputusan keluar, jadi hadiah akan dihantar sekitar Ogos 2010.

So spread the words people….hohoho.

52 thoughts on “Kontest Lirik Melayu Love Ya

  1. THANKS CIK HURUL… 😈

    neway ur new layout ni mengingatkan pd 'u r beutiful' la sbb kaler baby blue…i like… 😐

  2. cik hurul, link saya yg baru ni diterima x ye??dkt sidebar tak tukar lg, tu link lame…dh disqualified ek? πŸ™

  3. Alamak… Saya baru jumpa blog ni… Bestnye contast lagu Love Ya. Saya dah la peminat kipas-susah-mati SS501. Tarikh penyertaan dah tutup plak… Rugi2.. huhuhu….

    p/s: Pasni bleh tak saya nak borong kat sini?

  4. wow….menarik jgk yek contest ni,hehe..sape x nk hdiah 2 ,so tpkse la perh otk utk prduce lyric plg best….tp kn, antra smua psrta,nmpknye ade prsamaan lyric, bkn ckit2, tp mcm bulat2 plak 2, x bez la gtu…hehe…tp sy ykin phk pngadil akn mmbuat plihan yg tpt πŸ˜›

  5. salam.

    menarik contest ni. Tahniah pada hurul aini yang menganjurkannya. Selalu jenguk blog ni sbb nk tengok sape lg yang join. Hebat! dah ada peningkatan dlm jumlah peserta.

    Nk berikan pendapat. Kepada judges yang akan menilai nanti. Nilailah sebaiknya. Sebabnya pasti akan ada lirik yang sama di antara semua peserta. Benar, utamakan yang hantar dahulu. Tapi careful juga..sebabnya saya lihat setakat ini ada lirik yang benar2 sama yang diambil daripada peserta sebelumnya.

    Contohnya.. ada lirik peserta A, diambil bulat2 oleh peserta B. Ini hanya pandangan saya sahaja. Takut juga ada timbul tidak puas hati nanti. ^_^.Anyway… best of luck to all the peserta.

    p/s : sy pun nk join juga tapi malas nk translate..huhhuhu..

  6. aiseh…tak pandai translate2 nih…huhuhu…takperlah… beli jerlah sendiri. dapat naikkan point untuk SS501…biar leh dapat no 1 lagi dalam K-Chart untuk minggu ke-3. Walaupun Love Ya punyer promotion dah tamat… I TRUST and LOVE SS501 ALWAYS!

  7. 😈 ambe nk gak regular edition tu..hehehe tapi ambe beli limited edition..kekeke sebab..kekekeke..ada cerita mengapa..sebab nak cukupkan bayaran comic book ambe..hohohoho~ kalo x, x beli nyeers. but now i want the regular edition gakk.. loll but i think shud give chance to others lah~ hohoho! ^^

    so sila jemput ambe jadi one of the judges πŸ˜€ ambe dengan rela hatinya menolong membuat pilihan.. hohohoho~!! πŸ˜‰

  8. πŸ˜‰

    ingatkan 18 June hehehe… (buto viji mato den ni haaaaa….hiks)

    hurul,
    kena sama erti dengan lirik asal atau leh ubah sket2 untuk sedapkan lagu asalkan tak lari maksud.. camtu boleh ke??

  9. eyh…shee-chan beli gak special edition….hohoho..diam2 je shee-chan ni…ahahaha…tp ambe pun rasa nak simpan satu normal edition ni…photobook pic lawa2 siot….ahaha

    xpe…yg penting sebenarnya ambe nak tengok juga variasi lirik lagu bm ni….ahahaha

  10. 😑

    haramak hurul… camne leh cheq terlepas pandang nie?? Dah tutupkan? ala…ala…ala… nak gak join… tapi dah tutupkn…. ottoke??

    tokle ke lanjutkan close date dia?? 😈

  11. wu..cm best… tp πŸ˜• xreti la nk wat jd melayu hahhaha….*minat sgt2 ni kt doubleS*
    +kalo nak translate…perlu mksud yg lbey kuwg dgn lyric asal ke?

  12. ko dh ada album ni…boleh minta tukar album lain yg setara harga (tp mcm dh semua album best ko borong….ahahha)

  13. whoahhhh..
    hadiah menarik tuuuuu..
    nasib baik aku dah ade album ni..
    kekekeke.. kalau tak gedik nak masuk jugak.. hohoho…

    ok people!! join contest ni cpt!!!
    album ni takde kat m'sia lagi ohh.. hoho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *