Kisah air kelapa gula

  Sudah dua tiga kali aku melalui stall kecil menjual air kelapa di tepi jalan sebelum simpang menuju ke kawasan perumahanku, baru hari ini aku singgah. Longgokan buah kelapa di atas meja itu bagai memanggil-manggil untuk dibeli. Hajat di hati ingin membeli air kelapa asli, yang belum dicampur gula atau ais. Tika aku sampai, ada

Back to self-host; antara kenangan dan masa depan.

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.   1 Mei 2017. Setelah 8 tahun dari tarikh hurulaini[dot]net dilancarkan; setelah dua tahun kembali ke blogspot; hari ini blog hurulaini secara rasmi dilancarkan atas domain hurulani.com. Over kan ada pelancaran bagai…hahaha. Idea asal bila membeli hurulaini.com adalah untuk membuat seperti blogspot; dimana aku asingkan antara

Memoir of Ashie Unnie

Pertemuan terakhir, November 2012 Orang kata, kenalan maya ni bukan kawan. Tapi bagi aku, di mana ada keikhlasan dalam bersilaturahim, inshaAllah itu lah ukhwah. Aku tidak ingat bagaimana mula perkenalan kami. Kemungkinan besar kenal melalui chatbox di blog waiem sajangmin; sajangnim bermaksud ketua atau presiden kerana kebanyakkan kami kenal melalui blog waiem unnie. Yup, unnie

Twenty Again [두번째 스무살 / Dubeonjjae Seumusal = “Twenty Years Old for the Second Time”]

Episode: 16 Channel: tvN Original Run: August 28 to October 17, 2015 Cast:  Choi Ji-woo, Lee Sang-yoon, Choi Won-young, Kim Min-jae, and Son Na-eun Writer: So Hyun-kyung Lelaki, kalau nak belajar untuk jadi romantik (atau lebih tepat “how to take care of your woman”), tengok la drama ni..hoho. Cukup dalam drama ni tunjuk what kind of jerk u shouldn’t be…and